Stallen

Sinds 2013 verplicht de Belgische wetgeving een schuilplaats voor alle paarden, ook in de wei. Ofwel moeten paarden op stal kunnen worden gezet wanneer het slecht weer is, ofwel moet er een natuurlijke beschutting zijn, ofwel moet men een schuilhok plaatsen.

(Schuil)stallen

Ondanks de geldende verplichting, mag men niet zomaar overal een schuilhok plaatsen van stedenbouw. Ga dus steeds de lokale regelgeving na. Een uitzondering geldt voor weilanden in agrarisch gebied. Daar mag men in Vlaanderen altijd een schuilhok bouwen met houten wanden, een maximale oppervlakte van 20 m², een maximale hoogte van 3 meter en één volledige open zijde zonder stedenbouwkundige vergunning. 

U kan deze stallen optrekken uit steenschotten of uit houten planken. Beide materialen zijn duurzaam en geschikt voor alle weersomstandigheden. Steenschotten bieden daarnaast ook een makkelijk, snel en goedkoop systeem om een stal op te trekken. Bij Panneaux Leontine vind u alle nodige materialen voor het optrekken van een stal in steenschotten of hout. 

Stevige stallen in een handomdraai 

Houten steenschotten zijn een ideaal bouwmateriaal om snel en goedkoop zelf een stal of schuilhok mee te bouwen. Deze houten platen worden oorspronkelijk gebruikt om steen of beton op te doen drogen en zijn bijzonder duurzaam en geschikt voor alle weersomstandigheden. De platen bestaan uit meerdere planken, die op de korte zijden bijeen worden gehouden door metalen U-profielen. De planken zelf passen in elkaar met draadstang, betonijzer of een zwaluwstaartverbinding. Deze platen zijn beschikbaar in verschillende maten, zoals bijvoorbeeld 1m40 x 70 (maten veranderen regelmatig! Bekijk onze prijslijst met de maten die op voorraad zijn). Met slechts 6 platen heeft u reeds een wand van ongeveer 3m breed op 2m10 hoog. Specifiek om gemakkelijk met deze steenschotten te kunnen bouwen bieden wij ook vierkante palen aan in verschillende lengten met een H-profiel, waarin u de platen schuift. Bouwen gaat dus zeer snel !

Voor de dakconstructie bieden we dikke houten draagbalken aan in verschillende lengten, waarop u dan industriële dakplaten kan leggen voor de afwerking. Ook deze dakplaten zijn beschikbaar in verschillende maten en kleuren.

Snel gemonteerd, ook snel weer afgebouwd

Een stal of schuilhok bouwen met deze houten steenschotten gaat snel en is eenvoudig! U kunt het daarom ook altijd weer snel afbouwen en elders terug opbouwen. Het is dus als het ware een mobiele stal.

Steenschotten zijn overigens niet enkel geschikt om stallen mee te bouwen. U kan er ook prachtige staldeuren en poorten van maken, uw paddocks mee verharden, een verhardde toegangsweg of pad aanleggen of er een mooie parre botte mee maken. Laat u inspireren door onze foto's. 

Offerte aanvragen of bestelling plaatsen?   Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten