Omheiningen en afscheidingen

Houten bouwmaterialen lenen zich uitstekend voor het maken van smaakvolle tuinomheiningen en -afscheidingen. Door hun natuurlijke uitstraling passen ze perfect tussen het groen in uw tuin en bieden ze bescherming tegen wind of inkijk. Bij Panneaux Leontine kan u materialen krijgen voor het maken van een omheining met steenschotten, met houten planken of open omheiningen met balken. 

Omheining met steenschotten

Om een ​​afrastering te maken met steenschotten, is het aan te raden om te kiezen voor Douglas spar / lariks panelen. Deze zijn minder zwaar dan de azobé panelen (altijd 40-80kg per paneel!). Voor de rest kun je de kwaliteit en maat kiezen die je wilt. Hoe duurder de panelen, hoe rechter de zijkanten. De goedkoopste panelen hebben vaak 1 of 2 beschadigde zijkanten en zijn niet volledig recht.

Montage 

Voor de montage van uw schutting kunt u gebruik maken van onze houten balken met H-profiel tussen 2 panelen en die met het U-profiel aan de uiteinden. Voor het maken van een hoek kan u kiezen voor onze hoekbalken, maar indien u de structuur meer wilt verstevigen, raden we aan om 2 U-balken haaks op elkaar te richten. De balken zijn verkrijgbaar in 10x10cm. 

Om uw balken aan de grond te bevestigen, bieden wij gegalvaniseerde voeten aan. 

U kan ook werken met een T-balk om direct in de grond te betonneren. Al deze producten bevinden zich in onze prijslijst .

Voorbeeld voor een hekwerk

Dit hekwerk is ongeveer 2m hoog en 4m40 lang, gemaakt met 140x65x4 panelen

  • 3x hoogte van 2 panelen = 9 panelen 140x65x4
  • 2 balken van 2m 10x10 met U-profiel voor de uiteinden 
  • 2 balken van 2m 10x10 met H-profiel tussen de panelen 
  • 4 voeten om op het beton te schroeven of om in te graven 

(per H-paal moet je 8 cm toevoegen en per U-paal moet je 4 cm toevoegen aan de lengte van de omheining).

Raadpleeg onze prijslijst om te zien welke panelen we op voorraad hebben, tegen welke prijs en in welke afmetingen.

Houten omheiningen 

Naast omheiningen gemaakt van steenschotten, kan u bij ons ook alle materialen verkijgen voor het plaatsen van traditionele houten omheiningen. Hierbij heeft u de keuze uit gesloten houten omheiningen en open houten omheiningen. 

Gesloten omheining

Gesloten houten omheiningen bestaan uit palen en planken. Bij Panneaux Leontine vindt u verschillende soorten planken, bijvoorbeeld het klassieke steigerhout, maar ook oud chalethout en zweedse rabbat. 

Open omheining

Open houten omheiningen worden vaak gebruikt op plaatsen waar men de vergezichten wil bewaren. Ze dienen ook uitstekend voor het omheinen van weides en paddocks voor paarden, ezels en andere grote dieren. Open omheiningen bestaan uit brede palen met 3 dwarsliggers. Bekijk hier onze open omheiningen. 

Offerte aanvragen of bestelling plaatsen?   Contacteer ons

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten